Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]Mail this Foto to a friend
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Friday, 16-Apr-2010 05:34
DIMANA ERTI PERIKEMANUSIAAN BILA SI KECIL DI DERA SEHINGGA MATI

assalamualaikum ... ya allah mengalir air mata seorang ibu di pipku tatkala membaca surat khabar kes dera sehingga mati kanak2 cina bernama Lee Swee Hui berusia 3 tahun tghhari ini ... apalah dosa kanak2 tersebut , yang dikatakan HYPERACTIVE .. so kenapa musti dipukul dan terus dipukul sehingga tidak bernyawa ... kawan2 tahu tak .. susulan dari kisah kematian swee hui semalam hari ini dr memberitahu terdapat 60 kesan pukulan dipercayai dgn objek keras pada badan kanak2 tidak berdosa itu ...tgklah betapa comelnya kanak2 ini .. kini dia tiada .. bayangkan dia menahan kesakitan yang x terjangkau oleh pemikiran kita .. kalau kita org dewasa di cubit terasa sakitnya .. bagaimana pula sikecil yg kelatah ini menahan segala mcm pukulan dari org yg ZALIM bertopingkan SYAITAN !

Kalau lah tidak tahan dengan kanak2 yg xtive begitu kenapa diambil dia dari pengasuh dia .. pengasuh swee hui menangis2 tidak dpt menahan sebak kerana mereka telah menjaga swee hui dari bayi lagi .. dan baru sahaja ibu dia ambil kanak2 itu didapati mati ... bayangkanlah .. mengalir air mata ku tatkala melihat wajah swee hui didalam akhbar ... ku terbayangkan bagaimana agaknya kanak2 ini menahan sakit ketika dipukul bertubi2 oleh ibu dan ayah angkatnya sehingga dia tidak bermaya dan tidak tertanggung lagi ... kawan2 boleh bayangkan ! .. oh ya allahhh kasihannnn swee hui ..
kalau kanak2 ini diberikan kepada aku pun aku x kesah utk menjaganya .. walaupun dia berlainan bangsa dan agama .. sifat perikemanusiaan ini tidak mengenal itu semua ..

Tatkala itu jua aku berkata2 didalam linangan air mata kepada mendiang swee hui .. " pergilah nak .. pergilah kau ke syurga yg sedang menanti mu disana .. dari dirimu terus didera .. kau tenang lah disana bersama penciptamu .. kau tenanglah disana nak .. walaupun kau masih kecil aku berharap cukup lah sampai disini kau menahan kesakitanmu .. tenanglah kau dan bergembiralah kau bersama penciptamu disana " ya allahhhh kau berikan aku kekuatan utk menerima segala dugaan mu di dunia ini .. ku mohon kau jauhkanlah perasaan tidak perikemanusiaan ini dihati kami ibu2 ... aminnnnn ya rabbal alaminnnn

YA ALLAH YA RABBI , KAU MAHA BESAR DAN BERKUASA DIATAS SEMUA YG HIDUP DAN BERNYAWA DI MUKA BUMIMU INI .. KU MERAYU HENTIKANLAH SEGALA KEKEJAMAN TERHADAP SIKECIL DI MUKA BUMIMU INI .. YA ALLAHHH KASIHANILAH ANAK KECIL INI YA ALLAHHHH ...


© Pidgin Technologies Ltd. 2016